یادی از آیت الله موسوی لاری-رحمت الله علیه-
حجت الاسلام والمسلمین ناصر نقویان، مدرس حوزه و دانشگاه، در گفت وگو با خبرگزاری قرآنی ایران، با اشاره به سابقه آشنایی خود با مرحوم آیت ا... موسوی لاری، به بیان مطالبی در باره فعالیت های علمی ایشان در زمینه معرفی آموزه های اسلامی پرداخت.
وی با بیان این که بیش از 10 سال با آیت ا... موسوی لاری مرتبط بودم و ایشان هم لطف و عنایت ویژه ای به بنده داشتند، افزود: با پاره ای از زحمات و فعالیت های خالصانه ایشان آشنا بودم و باید گفت همچنان که در پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب راجع به ارتحال ایشان آمده است، مرحوم آیت ا... موسوی لاری شخصیتی بسیار کم نظیر بود؛ هم از جهت اخلاق و معرفت بالایی که داشتند و هم از جهت خلوص و صفای باطنی که در وجود ایشان موج می زد. نقویان با اشاره به نکوداشتی با عنوان «خلوص کامیاب» که چندی پیش در قم، توسط جامعة المصطفی(ص) برای ایشان برگزار شد، اظهار کرد: این عنوان به انسانی اشاره دارد که در اخلاص و صفای باطن به حدی می رسد که تمام موفقیت هایش مرهون خلوص و صفای قلب است.
وی عنوان کرد: آیت ا... موسوی لاری به دور از هیاهو در یک گوشه خلوت و با یک احساس تکلیف الهی و آسمانی مشغول تبلیغ و ترویج و کاشتن بذرهای اصلاح شده دین مبین در زمین دل های انسان هایی بود که در سراسر گیتی خبر آمادگی آنان به او می رسید و او سر از پا نشناخته، هر طور که بود، از ورای هزاران کیلومتر، صدا و ندای این مکتب آسمانی را به گوش دل آن انسان ها می رساند و محصول این تلاش خالصانه، ارتباط انسان هایی از بیش از 110 کشور دنیا، با مرکز نشر معارف اسلامی در جهان است که توسط مرحوم آیت ا... لاری پایه گذاری شده بود. نقویان با اشاره به نامه هایی که از نقاط مختلف دنیا به این مرکز ارسال می شد، گفت: خود من بخشی از این نامه ها را هم در لار و هم در مرکز قم ملاحظه کردم و دیدم که انسان ها چه تشنه کامانه به دنبال آن چشمه زلال گفتار ایشان بودند که از کوثر دین سیراب شده بود و خوشه چین خرمن اهل بیت(ع) بود و بدون این که به آلودگی های نفسانی آلوده شود، آن آب و بهره را با جان پاک خود از سرچشمه اصلی می گرفت و به تشنه کامان می چشانید.
این استاد حوزه و دانشگاه با ابراز تأسف از ناشناخته ماندن آیت ا... موسوی لاری برای عموم مردم و حتی حوزه های علمیه، اظهارکرد: آیت ا... موسوی لاری حق بزرگی هم به گردن حوزه های علمیه و هم به گردن رسانه های تبلیغاتی ما دارد؛ رسانه هایی که به جای در بوق و کرنا کردن نام بعضی از هنرپیشگان روزگار ما و کوبیدن بر طبل چنین تبلیغاتی، امروز باید از خجالت و شرم آب شوند که چرا چهره خورشیدگونه ای مانند مرحوم آیت ا... موسوی لاری را در پس پرده ها نگه داشتند و امروز در برابر این وظیفه سنگین مطمئناً همه ما خجالت زده ایم.
حجت الاسلام نقویان با اشاره به این که آیت ا... موسوی لاری شخصیتی بسیار مکتوم بود، بیان کرد: فراوان اتفاق افتاده بود که بعضی از افراد که معلوم هم نبود تا چه حد از سر احساس تکلیف و وظیفه می آمدند تا از ایشان اسمی و آدرسی و فیلمی و صحنه ای را پخش کنند، ایشان گاه حتی با تندی های تصنعی با آن ها برخورد می کرد تا خود را آلوده به این مسائل نکند. لذا در یک گوشه خلوت و انزوا کتاب هایی نوشت، مطالبی را از قرآن و روایات اهل بیت(ع) با آن نگاه دقیق خود به رشته های تحریر کشید و از شمش طلای سخن قرآن و معصومین(ع) در کارگاه جان خود جواهراتی ساخت و بر دل و دست جان آدمیان نشاند که امروز در بسیاری از کشورها من خبر دارم که گروه هایی شیعه و مسلمان شده اند و حتی اسم خود را «شیعه موسوی لاری» گذاشته اند و خود جناب ایشان یک وقتی این مطلب را با خنده ملیحی برای من می فرمود که خوف این دارم یک وقتی این کار فرقه گرایی شود. وی اضافه کرد: بسیار بودند جان های شیفته ای که از کشورهای مختلف دنیا به ایران می آمدند و مشتاق زیارت این مرد بودند و وقتی که آن بی تکلفی و تواضع و فروتنی ایشان را بیش از آن چه در نوشته های ایشان متجلی بود، می دیدند شیفته و شیدای این مرد می شدند. نقویان با ابراز تأسف از این که این جان آتشین و این چهره درخشان امروز دیگر در بین ما نیست، تأکید کرد: وظیفه ما امروز بیش از زمان حیات ایشان، معرفی این شخصیت و نشان دادن زحماتی است که هیچ سر سوزنی از امکانات دولتی و سیاسی بهره نبرد، اما هزارها برابر بیش از مدعیان توانست برای تبلیغ و ترویج این دین مبین بکوشد و همان خلوص و صفای ایشان به انضمام هوشمندی و زیرکی به ضمیمه دنیاشناسی و جامعیت علمی ایشان، از این شخصیت چهره ای ساخت که امروز مردم حقیقت جوی دنیا کاملاً او را می شناسند و از نتایج زحمات ایشان بهره مند شده اند.
این استاد حوزه و دانشگاه از پروفسور حامد الگار به عنوان یکی از افرادی که با آثار آیت ا... موسوی لاری به اسلام و تشیع گرویده است، نام برد و گفت: حامد الگار که برای استادان دانشگاه های آمریکا شخصی کاملاً آشناست، با مطالعه کتاب های ایشان به تشیع روی آورد و چند سال پیش نیز که به ایران آمد خدمت ایشان شرفیاب شد و در یکی از سخنرانی هایش در دانشگاه تربیت مدرس تهران که بنده هم حضور داشتم، اذعان و اعتراف کرد که با نوشته های آقای موسوی لاری مذهب شیعه را پذیرفته است و امثال این انسان های فرزانه در سراسر دنیا مکاتباتی با ایشان داشتند.
وی افزود: یکی از مکاتبات ایشان با پرنس چارلز، ولیعهد انگلستان بود که در کتابی انتشار یافته و شامل نامه هایی است که به مرکز نشر معارف اسلامی ارسال شده و حکایت از اشتیاق کاخ سلطنتی انگلیس برای ادامه این مکاتبات با ایشان داشت. همچنین می توان به ارسال ترجمه ای از صحیفه سجادیه برای پاپ فقید ژان پل دوم توسط ایشان اشاره کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفته بود و در نامه ای که برای تشکر فرستاده بودند، اظهار کرده بودند که ما تاکنون کتابی به این شورانگیزی و عظمت در دیالوگ و مکالمه با خداوند ندیده بودیم.
از روزنامه خراسان