محمد رضایی

آخرین مطالب
۰۹ دی ۹۱ ، ۲۰:۳۹

شغل آیت الله بروجردی


آفریدگار حکیم در قرآن کریم می فرماید:

و ان لیس للانسان الا ما سعی.و این که برای آدمی جز سعی و کوشش او نخواهد بود.(نجم/آیه 39)

 

نابرده رنج گنج میسر نمی شود                                  مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد

طلاب باید بداند که هر چند که هدف آنان هدفی مقدس و الهی است اما تا جانانه به کار و تلاش نپردازند هرگز نمی توانند به آرزوهای خود دست یابند.

 

یکی از ویژگی های علمای نام آور شیعه ، تلاش شبانه روزی آنان می باشد . آن مردان خدایی تحت هیچ شرایطی دست از آموزش و آموختن دانش نمی کشیدند.

 هیچ چیز در زندگی علما و مراجع معظم هم چون علم اهمیت ندارد .شایسته است طلاب این رسم نیک را از علمای نامی بیاموزند و به کار بندند.

 

تحصیل دوام خواهد و جد و طلب                           پیوسته به روز درس و تکرار به شب

طاعات و ریاضات و عبادات و ادب                   بى این همه ، تحصیل محال است و عجب

 

یکى از شاگردان علامه شعرانى درباره عشق ایشان به درس و بحث می گوید :

روزى از روزهاى زمستان که برف سنگین مى بارید براى حضور در مجلس ‍ درس دو دل بودم ، هم به لحاظ مراعات حال استاد و هم حال خودم .

 

  سرانجام روى شوق تحصیل به راه افتادم تا به در خانه استاد رسیدم . مدتى کنار در خانه مکث کردم . سپس کوبه در را زدم . چون به حضور استاد رسیدم عذرخواهى کردم که در چنین سرماى سوزان مزاحم شدم .

 

 استاد فرمود: از مدرسه تا بدین جا که آمدى آیا گدایانى که روزهاى گذشته در کنار خیابانها و کوچه ها مى نشستند و گدایى مى کردند، امروز تعطیل کرده بودند؟ عرض ‍ کردم : بازار کسب و کار آنان در چنین روزهایى گرم است . فرمود: وقتى گداها دست از کارشان نکشیدند ما چرا تعطیل کنیم ؟

 

 هنگامى که در خدمت آیه الله شعرانى بودم در طول سال تعطیلى نداشتیم . بنده یادم نمى رود سالى بر ما گذشت که دو روز را تعطیل کردیم یکى روز عاشورا بود و دیگر روز شهادت حضرت امام مجتبى علیه السلام ، و بقیه روزها را درس خواندیم .

 

چه بسا پیش آمده بود که بین الطلوعین خدمت ایشان مى رفتم و همچنان درس ادامه داشت تا اینکه مى دیدم اذان ظهر را مى گویند.

 

آیت الله آخوند  ملا علی معصومی از عالمانی بود که هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی کلاس درس خود را تعطیل نکرد.

  این خاطره را یکی از شاگردان ایشان نقل می کند:

 

 در روزى برفى عده اى از شاگردان آیت الله آخوند ملا على معصومى همدانى قدس سره در درس استاد حاضر نشده بودند. استاد سوال کردند: چرا عده اى در درس حاضر نشده اند. برخى از طلاب گفتند: چون برف زیادى باریده است آنان نتوانسته اند بیایند. استاد فرمود: آیا کسبه و مغازه دارها هم سر کسب و کارشان نیامده اند؟

 

متاسفانه برخی طلاب آن چنان که باید به درس و بحث خود اهمیت نمی دهند .حضرت آیت الله العظمی بروجردى قدس سره روزى در جلسه درس به مناسبتى این گونه فرمودند:

 

من از اول تحصیل یک شغل داشتم و آن تحصیل بود تا به اینجا رسیده ام ، اما شما چندین شغل دارید که یکى از آنها تحصیل است و همه کارها را هم بر تحصیل مقدم مى دارید، با این حال به کجا خواهید رسید!

 

آیت الله العظمی اراکى درباره اهمیت دانش و علم آموزی برای طلاب می فرماید:

 

آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائرى مى فرمود: 

  طلبه باید "اعمى مسلک " و "بى قید و ساده " باشد، اگر بخواهد به شرط شى ء و اخصى باشد و بگوید حتما باید غذایم ، لباسم ، منزلم آن چنان باشد، کارش ‍ لنگ است . باید اعمى باشد، هر پیشامدى که شد نباید درسش را رها کند.

 

  در ادامه آیت الله العظمی اراکی می فرماید:خود حاج شیخ (آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائرى )هم اعمى مسلک بود. تنها پیشامدها و ناملایمات دینى به او صدمه مى زد.


منابع:                                                                                                           

1-قرآن کریم

2-پایگاه اطلاع رسانی رضوا


منبع: تبیان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی